Therapie volwassenen

Therapie volwassenen

Wees welkom in onze praktijk

In therapie werken we aan wat voor jou belangrijk is

De redenen waarom mensen starten met therapie zijn divers. Enkele van de veelvoorkomende thema's zijn: depressie, sombere stemming, verslaving, stress, burn-out, ziekte (ms, cvs), verlies, rouw, verwerking van scheiding of breuk, werkgerelateerde vragen, ...
Elke reden, die voor jou belangrijk is, is een goede reden om te starten met therapie.

Therapeuten +

Voor individuele therapie kan u terecht bij verschillende collega’s in de praktijk. Beiden hebben ervaring met verscheidene thema’s in individuele therapie.

 

Klik hier om ons team te bekijken.

Hoe gaat therapie in z'n werk? +

In een eerste gesprek, een intakegesprek leren we elkaar kennen, bekijken we of we een ‘match’ zijn en bespreken we je hoop en verwachtingen voor de therapie. Op het einde van een sessie kijken we samen of je op de juiste plek bent met je vraag.

Therapie duur en frequentie +

Een sessie individuele therapie duurt 60 min. Een nieuwe afpraak wordt ingepland naargelang jouw nood en de beschikbaarheid van de therapeut, dit kan wekelijks, 2-wekelijks of maandelijks zijn. Dit kan steeds in overeenstemming gewijzigd worden in het therapeutisch proces.

Het aantal sessie’s dat wordt ingepland is niet op voorhand bepaald. We bekijken samen doorheen de sessie’s welke noden er zijn en wanneer therapie kan stopgezet worden.

Wat doen we in therapie? +

In therapie maken we ruimte om te spreken over jouw zorgen. We richten ons niet enkel op het gedragsaspect, maar ook op het emotionele en verbindende aspecten in je leven.

Naast spreken, worden er soms opdrachten gegeven, zowel in de sessie’s als erbuiten.
De opdrachten kunnen verschillende vormen aannemen: tekenen, schrijven, beelden maken in de ruimte etc.

Heb je hulp nodig?

Maak een afspraak

Prijs therapie

Per sessie

65 / 80
60 min

Ervaringen

Duidelijke uitleg, visueel ondersteund met slides. Het duurde niet te lang, ik kon er mijn aandacht goed bijhouden. Voor wie een kind heeft met angsten zeker een aanrader.

Sabrina

Zeer interessant om weten in welke mate we zelf een belangrijke invloed uitoefenen op de angst en andere gevoelens van onze kinderen en dus ook hoe we iets eraan kunnen doen. In de praktijk heb ik zelf al ondervonden dat het toch niet evident is, maar het is dan ook een hele andere manier van aanpakken dan hoe mijn ouders het bijvoorbeeld altijd hebben gedaan. Je dient er inderdaad wel de tijd voor te nemen om tot je kind door te dringen. Ik vond het ook een heel mooi voorbeeld op het einde van de webinar.

Julie

Ik vond het herkenbaar, helder uitgelegd en heb er een paar goede tips uitgehaald.

Hannah

Geeft ons een betere visie van hoe een kind denkt en hoe de ouder denkt. Op een positieve manier elkaar leren begrijpen en zo tot een oplossing komen waar het kind zich weer veilig voelt.

Annemie

het was voor mezelf een leuke ervaring. Ik kon bij het horen van de voorbeelden zelf mijn kinderen helemaal voor de geest halen. Heel goed bezig! Ik ga er mee aan de slag.

An

Wij vonden het een zeer duidelijk webinar met een mooie afwisseling van theorie en praktische voorbeelden.

Ciska

Ik vond het een heel fijn webinar, duidelijke uitleg maar goed omkaderd met voorbeelden en echt op een manier dat je er zelf mee aan de slag kan!

Sofie

Het webinar werd op een luchtige en duidelijke manier gebracht en de theorie werd concreet aan de hand van voorbeelden.

Celine

De therapeut sprak zowel vanuit kennis als ervaring en kan concrete voorbeelden aangeven van hoe iets kan aangepakt worden

Sofie

We kregen meer inzicht en handvaten om met ons kind om te gaan, een luisterend oor

Jonas

Onze zoon heeft al een enorme weg afgelegd met jou. Waarvoor dank u!

Karine

Na het laatste gesprek gaat het alleen maar beter en beter. Ik wil u heel hard bedanken voor de hulp. Het heeft ons enorm geholpen en elkaar leren begrijpen op een ander manier.

Ann

We hebben elkaar beter leren begrijpen en dit maakte de communicatie vlotter.

Sylvie
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.