Therapie Kinderen/Jongeren & Gezinnen

Therapie Kinderen/Jongeren & Gezinnen

Wees welkom in onze praktijk

Heef jouw kind het moeilijk?

Wanneer je als ouder merkt dat je kind zich anders gedraagt dan gebruikelijk, of als er zich moeilijke gebeurtenissen hebben voor gedaan (scheiding, verlies, ziekte, conflicten) waar je kind last van lijkt te hebben, kan therapie aangewezen zijn.

In de praktijk werken we systeemgericht. Dat betekent dat we de rol van de ouders en het gezin in therapie heel belangrijk vinden. We trachten het gezin zo veel mogelijk te betrekken zodat jullie samen gesterkt worden en anders verder kunnen.
We bekijken samen hoe we therapie vormgeven en wie er uitgenodigd wordt. Mogelijks zetten we volledig in op gezinstherapie, dan wel individuele therapie of alternerend.

Therapeut +

Joske Vandereydt begeleidt in de praktijk kinderen/jongeren individueel en gezinnen.

 

Klik hier om ons team te bekijken.

Hoe gaat therapie in z'n werk? +

In een eerste gesprek, een intakegesprek leren we elkaar kennen, bekijken we of we een ‘match’ zijn en bespreken we jullie hoop en verwachtingen voor de therapie.

Therapie duur en frequentie +

Een sessie gezinstherapie duurt doorgaans 80 min. Een nieuwe afpraak wordt telkens om de 2 weken ingepland. Op die manier is er voldoende ruimte tussen de sessies om de therapie te laten bezinken, en niet te veel ruimte zodat we achterop geraken.

Een sessie individuele therapie duur doorgaans 60 min.

Het aantal sessies dat wordt ingepland is niet op voorhand bepaald. We bekijken samen doorheen de sessies welke noden er zijn en wanneer therapie kan stopgezet worden.

Wat doen we in therapie? +

In therapie maken we ruimte voor wat er misloopt en voor wat er goed gaat. We doen dit aan de hand van gesprek, tekenen, schilderen, rollenspel etc.

In de begeleiding van kinderen gebruiken we verschillende aanknopingspunten en zoeken we naar de gepaste vorm afhankelijk van waar het kind zich goed bij voelt.

Wordt therapie terugbetaald? +

Elke mutualiteit voorziet in een eigen regeling voor gedeeltelijke terugbetaling van therapie.

Bekijk hier het overzicht

Prijs

Per sessie individueel

60
60 min

Per sessie gezinstherapie

80
80 min
Heb je hulp nodig voor je kind?

Maak een afspraak

Ervaringen

Duidelijke uitleg, visueel ondersteund met slides. Het duurde niet te lang, ik kon er mijn aandacht goed bijhouden. Voor wie een kind heeft met angsten zeker een aanrader.

Sabrina

Zeer interessant om weten in welke mate we zelf een belangrijke invloed uitoefenen op de angst en andere gevoelens van onze kinderen en dus ook hoe we iets eraan kunnen doen. In de praktijk heb ik zelf al ondervonden dat het toch niet evident is, maar het is dan ook een hele andere manier van aanpakken dan hoe mijn ouders het bijvoorbeeld altijd hebben gedaan. Je dient er inderdaad wel de tijd voor te nemen om tot je kind door te dringen. Ik vond het ook een heel mooi voorbeeld op het einde van de webinar.

Julie

Ik vond het herkenbaar, helder uitgelegd en heb er een paar goede tips uitgehaald.

Hannah

Geeft ons een betere visie van hoe een kind denkt en hoe de ouder denkt. Op een positieve manier elkaar leren begrijpen en zo tot een oplossing komen waar het kind zich weer veilig voelt.

Annemie

het was voor mezelf een leuke ervaring. Ik kon bij het horen van de voorbeelden zelf mijn kinderen helemaal voor de geest halen. Heel goed bezig! Ik ga er mee aan de slag.

An

Wij vonden het een zeer duidelijk webinar met een mooie afwisseling van theorie en praktische voorbeelden.

Ciska

Ik vond het een heel fijn webinar, duidelijke uitleg maar goed omkaderd met voorbeelden en echt op een manier dat je er zelf mee aan de slag kan!

Sofie

Het webinar werd op een luchtige en duidelijke manier gebracht en de theorie werd concreet aan de hand van voorbeelden.

Celine

De therapeut sprak zowel vanuit kennis als ervaring en kan concrete voorbeelden aangeven van hoe iets kan aangepakt worden

Sofie

We kregen meer inzicht en handvaten om met ons kind om te gaan, een luisterend oor

Jonas

Onze zoon heeft al een enorme weg afgelegd met jou. Waarvoor dank u!

Karine

Na het laatste gesprek gaat het alleen maar beter en beter. Ik wil u heel hard bedanken voor de hulp. Het heeft ons enorm geholpen en elkaar leren begrijpen op een ander manier.

Ann

We hebben elkaar beter leren begrijpen en dit maakte de communicatie vlotter.

Sylvie
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.