Wees welkom in onze praktijk

In relatietherapie werken we aan wat voor jullie belangrijk is

De redenen waarom koppels starten met relatietherapie zijn divers. Dit kan gaan over het verwerken van lastige en ingrijpende omstandigheden (vb. bedrog, verlies, ziekte), omgaan met een nieuw evenwicht (kinderen die hun vleugels uitslaan), terugkerende conflicten of patronen, of net uitklaren of jullie nog gelukkig zijn samen.
Samen maken we tijd en ruimte om te bespreken wat voor jullie belangrijk is.

Relatietherapeuten +

Zowel Katrien Koolen als Diane Plevoets volgen een opleiding tot relatietherapeut (KULeuven) en werken met koppels in de praktijk. Beiden werken vanuit hetzelfde kader in relatietherapie (EFT).

 

Klik hier om ons team te bekijken.

Hoe gaat relatietherapie in z'n werk? +

In een eerste gesprek, een intakegesprek leren we elkaar kennen, bekijken we of we een ‘match’ zijn en bespreken we jullie hoop en verwachtingen voor de therapie.

Therapie duur en frequentie +

Een sessie relatietherapie duurt 80 min. Een nieuwe afspraak wordt telkens om de 2 weken ingepland. Op die manier is er voldoende ruimte tussen de sessies om de therapie te laten bezinken, en niet te veel ruimte zodat we achterop geraken.

Het aantal sessies dat wordt ingepland is niet op voorhand bepaald. We bekijken samen doorheen de sessies welke noden er zijn en wanneer therapie kan stopgezet worden.

Wat doen we in therapie? +

In therapie maken we ruimte om te spreken over moeilijke onderwerpen. We richten ons niet enkel op het gedragsaspect, maar ook op het emotionele en verbindende aspecten in jullie relatie. Op die manier kan verandering een deel worden van jullie als koppel en op lange termijn voelbaar blijven.

Naast spreken, worden er soms opdrachten gegeven, zowel in de sessie’s als erbuiten.
De opdrachten kunnen verschillende vormen aannemen: tekenen, schrijven, beelden maken in de ruimte etc.

Heb je hulp nodig in je relatie?

Maak een afspraak

Prijs relatietherapie

Per sessie

80
80 euro / 80 min

Ervaringen van koppels

Duidelijke uitleg, visueel ondersteund met slides. Het duurde niet te lang, ik kon er mijn aandacht goed bijhouden. Voor wie een kind heeft met angsten zeker een aanrader.

Sabrina

Zeer interessant om weten in welke mate we zelf een belangrijke invloed uitoefenen op de angst en andere gevoelens van onze kinderen en dus ook hoe we iets eraan kunnen doen. In de praktijk heb ik zelf al ondervonden dat het toch niet evident is, maar het is dan ook een hele andere manier van aanpakken dan hoe mijn ouders het bijvoorbeeld altijd hebben gedaan. Je dient er inderdaad wel de tijd voor te nemen om tot je kind door te dringen. Ik vond het ook een heel mooi voorbeeld op het einde van de webinar.

Julie

Ik vond het herkenbaar, helder uitgelegd en heb er een paar goede tips uitgehaald.

Hannah

Geeft ons een betere visie van hoe een kind denkt en hoe de ouder denkt. Op een positieve manier elkaar leren begrijpen en zo tot een oplossing komen waar het kind zich weer veilig voelt.

Annemie

het was voor mezelf een leuke ervaring. Ik kon bij het horen van de voorbeelden zelf mijn kinderen helemaal voor de geest halen. Heel goed bezig! Ik ga er mee aan de slag.

An

Wij vonden het een zeer duidelijk webinar met een mooie afwisseling van theorie en praktische voorbeelden.

Ciska

Ik vond het een heel fijn webinar, duidelijke uitleg maar goed omkaderd met voorbeelden en echt op een manier dat je er zelf mee aan de slag kan!

Sofie

Het webinar werd op een luchtige en duidelijke manier gebracht en de theorie werd concreet aan de hand van voorbeelden.

Celine

De therapeut sprak zowel vanuit kennis als ervaring en kan concrete voorbeelden aangeven van hoe iets kan aangepakt worden

Sofie

We kregen meer inzicht en handvaten om met ons kind om te gaan, een luisterend oor

Jonas

Onze zoon heeft al een enorme weg afgelegd met jou. Waarvoor dank u!

Karine

Na het laatste gesprek gaat het alleen maar beter en beter. Ik wil u heel hard bedanken voor de hulp. Het heeft ons enorm geholpen en elkaar leren begrijpen op een ander manier.

Ann

We hebben elkaar beter leren begrijpen en dit maakte de communicatie vlotter.

Sylvie
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.