EMDR therapie

EMDR therapie

Wees welkom in onze praktijk

Zijn er lastige vroegere ervaringen die jou vandaag belemmeren?

EMDR- therapie is een therapeutische benadering die de fysiologische opslag van herinneringen behandelt en de manier waarop deze de ervaring beïnvloedt. Deze therapievorm wordt gebruikt om moeilijke levenservaringen te behandelen die bijdragen aan actuele problemen.

Op basis van een probleem en daarbij horende klachten gaan we kijken naar de onderliggende oorzaak. We gaan er vanuit dat er onverwerkte negatieve levenservaringen de oorzaak zijn. Via verschillende procedures en protocollen gaan we hiermee aan de slag, zodat het verleden, heden en toekomst geïntegreerd wordt. Waardoor de klachten uiteindelijk gaan verdwijnen. Dit doen we stap voor stap op het tempo van de cliënt.

EMDR kunnen we inzetten bij post-traumatische stressklachten, angsten, depressie,...

Therapeuten +

Hanne Putzeys werkt in de praktijk a.d.h.v. EMDR therapie.

Klik hier om ons team te bekijken.

Hoe gaat therapie in z'n werk? +

In een eerste gesprek, een intakegesprek leren we elkaar kennen, bekijken we of we een ‘match’ zijn en bespreken we jullie hoop en verwachtingen voor de therapie.

 

Om een duidelijk beeld te krijgen wat EMDR therapie is, kan je dit filmpje raadplegen:
https://www.youtube.com/watch?v=YhtBPvqitRg

Therapie duur en frequentie +

Een sessie EMDR therapie duur doorgaans 90 min.

Het aantal sessies dat wordt ingepland is niet op voorhand bepaald. We bekijken samen doorheen de sessies welke noden er zijn en wanneer therapie kan stopgezet worden.

Wordt therapie terugbetaald? +

Elke mutualiteit voorziet in een eigen regeling voor gedeeltelijke terugbetaling van therapie.

Bekijk hier het overzicht

Prijs

Per sessie

60
90 min
EMDR therapie starten?

Maak een afspraak

Ervaringen

Duidelijke uitleg, visueel ondersteund met slides. Het duurde niet te lang, ik kon er mijn aandacht goed bijhouden. Voor wie een kind heeft met angsten zeker een aanrader.

Sabrina

Zeer interessant om weten in welke mate we zelf een belangrijke invloed uitoefenen op de angst en andere gevoelens van onze kinderen en dus ook hoe we iets eraan kunnen doen. In de praktijk heb ik zelf al ondervonden dat het toch niet evident is, maar het is dan ook een hele andere manier van aanpakken dan hoe mijn ouders het bijvoorbeeld altijd hebben gedaan. Je dient er inderdaad wel de tijd voor te nemen om tot je kind door te dringen. Ik vond het ook een heel mooi voorbeeld op het einde van de webinar.

Julie

Ik vond het herkenbaar, helder uitgelegd en heb er een paar goede tips uitgehaald.

Hannah

Geeft ons een betere visie van hoe een kind denkt en hoe de ouder denkt. Op een positieve manier elkaar leren begrijpen en zo tot een oplossing komen waar het kind zich weer veilig voelt.

Annemie

het was voor mezelf een leuke ervaring. Ik kon bij het horen van de voorbeelden zelf mijn kinderen helemaal voor de geest halen. Heel goed bezig! Ik ga er mee aan de slag.

An

Wij vonden het een zeer duidelijk webinar met een mooie afwisseling van theorie en praktische voorbeelden.

Ciska

Ik vond het een heel fijn webinar, duidelijke uitleg maar goed omkaderd met voorbeelden en echt op een manier dat je er zelf mee aan de slag kan!

Sofie

Het webinar werd op een luchtige en duidelijke manier gebracht en de theorie werd concreet aan de hand van voorbeelden.

Celine

De therapeut sprak zowel vanuit kennis als ervaring en kan concrete voorbeelden aangeven van hoe iets kan aangepakt worden

Sofie

We kregen meer inzicht en handvaten om met ons kind om te gaan, een luisterend oor

Jonas

Onze zoon heeft al een enorme weg afgelegd met jou. Waarvoor dank u!

Karine

Na het laatste gesprek gaat het alleen maar beter en beter. Ik wil u heel hard bedanken voor de hulp. Het heeft ons enorm geholpen en elkaar leren begrijpen op een ander manier.

Ann

We hebben elkaar beter leren begrijpen en dit maakte de communicatie vlotter.

Sylvie
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.